Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

To παιδί-θαύμα από τη Λιλ!



Ο Ολυμπιακός φέρεται να επιμένει για τον Γκαέλ Κακουτά και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Γάλλο που έκανε την Τσέλσι να υποκλιθεί στο ταλέντο του!
Ο 20χρονος Γάλλος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της καριέρας του, αναζητώντας τρόπο να αποδείξει ότι τα εξαιρετικά λόγια που έχουν ακουστεί για το ταλέντο του έχουν βάση. Στην Τσέλσι δεν θα έχει την δυνατότητα να βρει φανέλα βασικού και η συγκυρία δεν φαντάζει ιδανική μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για αρκετές ακόμα ομάδες, αφού ο Κακουτά αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο, με πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του, που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις.


Φαινόμενο!
Με τον χαρακτηρισμό αυτόν τον είχε περιγράψει ο πρώην Πολωνός διεθνής Γιοακίμ Μαρξ, ο οποίος ήταν σκάουτ στην Λανς και προπονητής στο κέντρο που ο Κακουτά πέρασε δύο χρόνια από την ζωή του, δουλεύοντας τις καθημερινές και παίζοντας τα Σαββατοκύριακα με  την ομάδα Νέων της Λανς. Η πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν σε ηλικία 7 ετών, στο πρώτο του επίσημο ματς με μία τοπική ομάδα του Λιλ έχασε... 17-1, αλλά δεν πτοήθηκε. Σε ηλικία 8 ετών, ο γεννημένος τον Ιούνιο του 1991 Γκαέλ πήγε στη Λανς, όπου έμεινε για πέντε χρόνια και το 2004 επιλέχθηκε για το Centre de Préformation de Football, ένα προπονητικό κέντρο αποκλειστικά για παίκτες από την περιοχή του Νορντ Πα ντε Καλέ. «Φαινόμενο. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον περιγράψεις. Ήμουν διευθυντής της ποδοσφαιρικής σχολής της γαλλικής Ομοσπονδίας όταν πρωτοδούλεψα μαζί του. Από τα 13 μέχρι τα 15 του χρόνια, μπορούσες να δεις ότι είχε τα πάντα. Πιθανόν δεν δούλευε πολύ σκληρά κάποιες φορές στην προπόνηση, επειδή δεν το χρειαζόταν! Μπορούσε ήδη να κάνει τα πάντα», τόνιζε ο Μαρξ
.